Novinky 2008-2010

19.12.2010 - MVK Praha - náš mrňousek Ice Bear se zúčastnil své první výstavy, byl velice chválen jak za barvu, tak exceletní typ a nádherně ohodnocen v posudku se známkou EX1.
Moc malému "medvídkovi" gratulujeme a máme z něj velkou radost, stejně jako ze všech jeho sourozenců.
09.12.2010 - dnes se nám do nového domova odstěhovala kočička Ines, aktuálně na nové domovy ještě čekají 2 nádherní kocourci: mohutný a úžasný v typu Ice Bear s čoko odznaky a drobnější s neuvěřitelně miloučkým výrazem Iceberg s čoko odznaky a kresbou.
Také nám dorazili nové fotečky Glorinky (Felicita x Leone), už je z ní krásná umazlená slečna.
 

27.11.2010 - MVK Kladno - Leonek se po delší pauze podíval na výstavu, potřetí
byl ve třídě grandinterchampionů a přivezl si k luxusnímu posudku i 3.CACS.
Na výstavě měla svojí premiéru ve třídě 12 kočička Gloria Felicita (dcera Leonka a Felicity z našeho letošního dubnového vrhu G), která se moc líbila, dostala V1 a posudek plný superlativů + nominaci do BIS. Aby úspěchů našeho odchovu Glorinky nebylo málo, "vyfoukla" tatínkovi Leonkovi vítězství v barvě a odvezla si i ocenění Best in Variety (potvůrka mrňavá) - majitelce Glorie paní Lucii Simčové k úspěchu moc gratulujeme !
 
 

18.10.2010 - koťátka "I" nám dělají jen samou radost, rostou do krásy i lumpáren. Radost z miminek kalí starost o maminku Felicitu, která dostala zánět mléčné žlázy, je na antibiotikách a koťátka "I" budou možná Citušky druhé a poslední, a proto jsou pro nás tato koťátka velmi vzácná !

13.10.2010 - dnes jsme měli na návštěvě poradkyni chovu a společně jsme koťátkům "I" zaktualizovali barvičky. A výsledkem je, že místo jedné kočičky
doma zůstanou slečny dvě.
Isabelka doma zůstává automaticky, toto krytí bylo dlouhodobě plánováno proto, abychom si po Citušce doma mohli nechat kresbovou kočičku. Isa je sice nejmenší
z koťátek, ale pěkný rarášek, a protože ke krytí došlo za úplňku, přezdíváme jí a bráškovi Icebergovi "kočkodlak" (Isa a Iceberg jsou snad jednovaječní lumpíci).
Iriska doma zůstává neplánovaně, chtěli jsme si nechat jen jednu kočičku.
Když nám ale byla potvrzena barva čoko shaded point, bylo ihned jasné, že kočičku jedinou
v této barvě v ČR, a vlastně první narozené koťátko v této barvě u nás, není možné prodat! Iris je něžná a půvabná kočička nejen v barvě, ale celá její povaha a chování je aristokratky.

01.09.2010 - Felicita dnes v noci porodila 6 nádherných baculatých koťátek !
Předběžně 2 chlapečci a 4 slečny. Na rozdíl od minulého porodu tento proběhl
hladce a spokojená maminka má krásná a zdravá kočičí miminka.
Koťátka mají unikátní původ, toto spojení je pouze jednorázové, kocourek nám byl poskytnut na krytí výjimečně z uzavřeného chovu a nebude se opakovat !!!
21.08.2010 - kocourek Fillippo z našeho loňského odchovu se dnes stal poprvé tatínkem 3 krásných koťátek, 2 chlapečci a 1 slečna.
 
20.07.2010 - Felicita čeká svoje druhá koťátka. První porod byl zlý od samého začátku a ihned musel být řešen císařským řezem, po konzultaci s mým veterinářem jsme Felicitu nechali znovu nakrýt. Tatínkem koťátek výjimečně nebude náš Leonek, ale nádherný kocourek v barvě BRI bs 21 33, abychom si mohli nechat kočičku nepříbuznou na našeho Leonka!
Tímto bych ráda poděkovala MVDr. Matušinovi za včasný a prvotřídní zákrok, díky kterému Felicita a 2 koťátka první porod přežila.
Druhé poděkování patří majitelce kocoura, která nám ho ke krytí poskytla, i když má uzavřený chov.
 
01.06.2010 - kočičce CH Dorotka Lady z Kanciborku (sestřičce naší Daisynky) se dnes dopoledne narodilo 6 koťátek - 3 holky a 3 kluci, tatínek je náš Leonek - CHS Z Kanciborku*CZ.
     

16.05.2010 - na výstavě v Mostě kocourek Fillipo z našeho odchovu "zabodoval" - včera ke krásnému posudku dostal i nominaci do BIS, což je v jeho věku obrovský úspěch a dnes získal svůj 3.CAC a v 11-ti měsících již má titul CHAMPION

 
   
17.04.2010 MVK Ostrov dnes- kocourek Fillipo z našeho loňského odchovu se dnes poprvé zúčastnil výstavy ve třídě otevřené a ke krásnému posudku získal i svůj první CAC a tím "status chovného kocoura". Filípek byl přihlášen i do kontrolní třídy, kde bylo potvrzeno naše "podezření" na kresbu (posuzoval Eric Rijers a Jana Knýová), Filípkovi byla potvrzena kresba v odznacích a byl oficiálně přeřazen do zbarvení RED TABBY POINT (BRI d 21 33), a to k obrovské radosti majitelky slečny Kašparové - CHS Bohema Minstrel*CZ !
15.04.2010 - Felicita má svoje první koťátka! Bohužel si Cituška hned napoprvé musela projít bolestí a operací, miminka přišla na svět na poslední chvíli císařským řezem. Začátkem příštího týdne netrpělivě očekáváme narození koťátek Hammy. Koncem dubna se první koťátka narodí i naší Daisynce. Otcem všech koťátek bude náš mazlivý kocourek Leonek.

14.04.2010 - Leonek se dnes stal otcem krásných koťátek colourpoint, hrdou maminkou je CH Hannie Petty Smith*CZ, CHS Hanuli*CZ.

22.03.2010 - náš Leonek se dnes stal otcem krásného kocourka s modrými odznaky, je to cvalík a jmenuje se po tatínkovi: Grant Leone z Kanciborku*CZ, spokojenou maminkou je CH Cecilie z Kanciborku*CZ - BRI c 33.

Grant Leone
Grant Leone

 

13.02.2010 MVK Praha - přihlášenou Felicitu jsme omluvili, aby nedošlo k jakémukoliv ohrožení případné březosti. Leonek byl podruhé ve třídě grandinterchampionů, dostal nádherný posudek a svůj druhý CACS. Výstavy se zúčastnil i kocourek Fillipo (BRI d 33) z našeho loňského vrhu "F" a kocourek Hendrix (BRI a 21 33) z minulého vrhu Hammy a Leonka - oba kluci přes zimu vyrostli do krásy a zmohutněli a tomu také odpovídali jejich super posudky
18.10.2009 MVK Praha - Felicita si ve třídě interšampionů přidala do své sbírky další CAGCIB a super posudek. Ve třídě koťátek 3-6měsíců se s Francem výstavy zúčastnil i jeho bratříček - kocourek Fillippo (creme point) z CHS Bohema Minstrel. Kluci sice byli každý u jiného posuzovatele, ale oba shodně dostali nádherné posudky plné chvály typu, barvy oka i odznaků, kvality a textury srsti... Oběma klukům a Citušce moc blahopřejeme k zaslouženému úspěchu.
20.08.2009 - kočička CH Franceska Lady Petty Smith*CZ se dnes v noci stala spokojenou maminkou 4 koťátek colourpoint, taťka je náš Leonek a naše holky želvovinové Baruška a Daisynka mají nové sestřičky - CHS Z Kanciborku*CZ - koťátka F.
08.08.2009 NVK Stříbro - Daisy si opět z výstavy přivezla krásný posudek a svůj 3. CAC a v den dovršení 11 měsíců získala titul champion ! Moc naší holce šikovný gratulujeme
26.07.2009 MVK Praha - - Daisy si z otevřené třídy odvezla další krásný posudek a získala svůj 2. CAC. Po pauze se výstavy zúčastnila i Felicita ve třídě interchampionů a pyšní se získáním dalšího CAGCIBu
12.07.2009 MVK Ústí n/L - Daisince bylo 8.7. 10 měsíců a v Ústí ji čekala premiéra mezi "dospělými" kočičkami, kterou zvládla na výbornou, od pí. Berty Němcové slyšela samou chválu a má zaslouženě svůj první CAC. Leonka také čekala premiéra, ale již ve třídě grandinterchampionů, posuzovala ho také pí. Němcové a k moc hezkému posudku Leonkovi přidělila jeho první ocenění CACS
23.06.2009 - kočičce CH Hammy Gwen Crazy Blue*CZ (maminka Felicity) a Leonkovi se dnes narodila 4 koťátka (1x lila mramor - BRI c 22 a 3x colourpoint)
23.05.2009 - Barunce se dnes narodila její první koťátka, je hrdou a spokojenou maminkou 4 nádherných kocourků (vrh F), otcem je náš Leonek
17.05.2009 MVK Most - Leonek je grandinterchampion ! - Leo ve tř.5 porazil konkurečmího kocourka a získal poslední potřebný CAGCIB pro udělení titulu GIC. Felicita také ve tř. 5 byla moc chválená a zaslouženě dostala svůj 3. CAGCIB
22.03.2009 MVK Praha - Leonek ve tř.5 získal svůj 5. CAGCIB a ve třídě 11 (koťata 6-10 měsíců) se výstavy poprvé zúčastnila i naše "malá" Daisy, která dostala svůj první krásný posudek a ocenění V1
01.02.2009 MVK Plzeň - Felicita i Leonek získali shodně další CAGCIB a krásné posudky s velkou chválou typu i barvy
14.12.2008 MVK Praha - Barunka dostala ke krásnému posudku svůj 3.CAC a naší berušce náleží titul champion. Dnes jsme si také domů přivezli naší novou kočičí slečnu Daisy Lady z Kanciborku - BRI g 33.(sestřičku Barušky)
18.10.2008 MVK Praha - Barunka získala ve třídě otevřené druhý CAC a Leonek ve třídě interšampionů má 3. CAGCIB
09.08.2008 MVK Bratislava - Felicita i Leonek si z výstavy přivezli poslední potřebný CACIB a tím oba získali titul interchampion !
26+27.07.2008 MVK Praha - obě holky šikovné dostaly krásné posudky - ve strašném vedru tvrdě zasloužené - Barušce bylo v neděli právě 10 měsíců a ke svému vstupu mezi "velký holky" dostala svůj první CAC. Po delší pauze byla na výstavě i Felicita a přivezla si hned 2 CACIBy
12.4.2008 MVK Hradec Králové - Leonek získal svůj druhý CAC spolu s schválou a moc hezkým posudkem od p. Ing.Mahelky. Ve tř.11 se poprvé představila Barunka jako 6-ti měsíční slečna, p. Reijersovi se moc líbila a dostala na krásný posudek EX1 a srdíčko
10.5.2008 MVK Most - Leonek dostal poslední potřebný CAC a také svoje 1.narozeniny 15.5. oslaví již s titulem champion
29.3.2008 NVK Plzeň byla pro Felicitu i Leonka velkým úspěchem, Felicita dostala moc krásný posudek a poslední potřebný CAC a svoje 1.narozeniny 5.4. již oslaví jako championka. Leonek byl poprvé na výstavě ve tř.9 a taktéž od pí. Knýové dostal krásný posudek a svůj první CAC
 
uvod kocour kotata kontakt